REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCorina Șuteu, ministrul Culturii: ”Cinematografia, prioritate a mandatului meu”


     După ce a participat la semnarea Convenției de Cooperare dintre Centrul Național al Cinematografiei din România și Le Centre National du Cinéma et de l'Image Animeé din Franţa, Corina Șuteu, ministrul Culturii din România, a organizat o conferință de presă despre problemele cinematografiei și modul lor de rezolvare. Corina Șuteu are o experiență importantă în domeniu.  În perioada când era director al Institutului Cultural Român din SUA a organizat Festivalul Filmului Românesc la New York, care a devenit apoi festivalul independent Making Waves, pe care l-a coordonat împreună cu criticul de film Mihai Chirilov și actorul Andi Vasluianu. A inițiat, tot împreună cu Mihai Chirilov, FARAD, un festival de film documentar la Arad, ajuns la a III-a ediție.
     În calitate de ministru-secretar de Stat și acum de ministru al Culturii, Corina Șuteu a inițiat un grup de lucru pentru a propune modificările necesare ale Legii Cinematografiei, dar și pentru o structurare normală a acestui domeniu. Din grupul de lucru fac parte Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Paul Negoescu, Bogdan Mustață, Oana Radu și alți cineaști, dar și consilierii din minister – Andrei Rus și Alex Trăilă.
     În cadrul conferinței de presă au fost prezentate implicațiile Convenției de cooperare în dezvoltarea industriei cinematografice din România și dinamizarea unor sectoare strategice ale cinematografiei. S-a discutat aplicat și despre procesul demarat în reformarea Centrului Național al Cinematografiei – CNC, RADEF – România Film, chestiunea sălilor de cinema din București și din țară, despre finanțarea proiectelor cinematografice și măsurile de revigorare ale Arhivei Naționale de Film – ANF.
La Conferința de Presă a fost prezent și Christophe Pomez, atașat cultural la București, din partea Institutului Francez.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
 
 
 
(1.06.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alex traila, andrei rus, corina suteu, corina suteu ministrul culturii, legea cinematografiei 2016, ministerul culturii din romania

Opinii: