REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmControl N prezintă: ”Dorian”, spectacol de dans contemporan


     Asociația Culturală Control N produce spectacolul ”Dorian, creat de Oana Răsuceanu în jurul unui singur actor-dansator, George Albert Costea, prin îmbinarea dansului contemporan cu proiecții multimedia.
După producția din toamna anului trecut a spectacolului ”Telefonul din colțul străzii” (parte a modulului educațional cu același titlu, dedicat liceenilor din București), Control N propune iubitorilor de dans contemporan un nou proiect care să îi transpună într-o lume puternic senzorială și poetică, dintr-un București aflat într-un moment iminent apocaliptic.
     Conceptul, regia și coregrafia spectacolului sunt semnate de Oana Răsuceanu. Cu o activitate intensă ca scenarist de film, Oana a absolvit în 2007 un Master în Artă Coregrafică în cadrul UNATC și de atunci a derulat o serie de proiecte în zona teatrului și dansului, ca scenarist / dramaturg, regizor și coregraf. George Albert Costea este membru al colectivului artistic al Teatrului Național “Marin Sorescu” Craiova și are colaborări cu teatre din București. Proiecțiile video sunt creația echipei formate din regizoarea Iulia Rugină, directorul de fotografie Adrian Câmpean, arhitectul Dan Adrian Ionescu și programatorul Mizdan. Dan Adrian Ionescu realizează și scenografia spectacolului, iar muzica este compusă de Mihai Dobre, membru fondator și vocal Șuie Paparude.
     Premiera spectacolului va avea loc în data de 30 octombrie, la UNTEATRU din București, urmată de reprezentații în 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie în același spațiu. Alte trei teatre – Teatrul Național “Mihai Eminescu” Timișoara (5 și 6 noiembrie), Teatrul Național ”Marin Sorescu” Craiova (14 și 15 noiembrie) și Teatrul "Toma Caragiu” din Ploiești (21 și 22 noiembrie) – vor găzdui întâlnirea publicului cu ”Dorian”.
“Prin dans, imagini video și muzică, fără niciun cuvânt rostit, Dorian este, de fapt, înainte de orice, o poveste despre cuvinte. Cele pe care nu le spunem niciodată și pe care atunci când ne facem curaj să le spunem, dacă ne facem vreodată curaj pentru asta, e deja puțin prea târziu.”, spune Oana Răsuceanu.
     Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
 
(19.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: control n, george albert costea, iulia rugina, oana rasuceanu, spectacolul dorian

Opinii: