REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmConferința „Dialoguri in schimbare”, la Cinemateca Eforie


     Docuart și ARCEN, în parteneriat cu Asociația EuRo Cinema, organizează miercuri, 9 decembrie, de la ora 19.00, la Cinemateca Eforie (str. Eforie, nr. 2), conferința „Dialoguri în schimbare”.
     Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
     Primul dialog are ca temă „Anii ’30. Fascinația și apogeul schimbării”. În debutul evenimentului, va putea fi vizionat documentarul Bucureștii, realizat de Paul Călinescu în 1936.
     În cadrul acestui program, vor fi dezbătute chestiunea idealului și vocației generației 27, cultul lucidității și spiritul critic, dar și felurile de schimbare, construcție și demolare a valorilor. Conferința se va încheia cu Strigăt în timpan, produs în 1993 de FAV (Fundația Arte Vizuale), în regia lui Alexandru Solomon și Radu Igazsag, un film care surprinde spiritul mișcării de avangardă din perioda interbelică.
     Cel de-al doilea dialog va fi organizat în data de 16 decembrie, de la aceeași oră, iar tema abordată va fi: „Anii '89-'90. In(conștiența) schimbării”.
     Detalii: Facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru solomon, anii ’30. fascinația și apogeul schimbării, cinemateca eforie, dialoguri în schimbare, radu igazsag

Opinii: