REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmConferință de presă la ICR: Participarea românească la Berlinale 2016


Institutul Cultural Român organizează marți, 9 februarie 2016, de la ora 12.00, la sediul său  dinAleea Alexandru nr. 38, București), o conferință de presă pe tema participării românești la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (Berlinale).

     Alături de Radu Boroianu, președintele ICR, la întâlnire vor fi prezenți criticul de film Mihai Fulger, regizorul Adrian Sitaru, producătoarea Anamaria Antoci, actrița și scenarista Alina Grigore și actorul Robi Urs - din echipa și distribuția filmului Ilegitim, precum și actrițele Iulia Ciochină și Cosmina StratanLungmetrajul Ilegitim, în regia lui Adrian Sitaru, va fi proiectat în cadrul secțiunii Forum a Festivalului.
     Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, ajuns la a 66-a ediție, este al doilea festival ca importanţă şi mărime în Europa, după Festivalul de Film de la Cannes.
Palmaresul cinematografiei românești la Berlinale include trofeele Ursul de Aur, pentru lungmetrajul 
Poziția copilului, în regia lui Călin Peter Netzer (2013), pentru scurtmetrajul O zi bună de plajă, regia Bogdan Mustață (2010) și pentru scurtmetrajul Un cartuș de kent și un pachet de cafea, regia Cristi Puiu (2004) și Ursul de Argint, pentru lungmetrajele Aferim! în regia lui Radu Jude (2015) și Eu când vreau să fluier, fluier regizat de Florin Șerban (2010).
Detalii: www.icr.ro 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian sitaru, berlinale 2016, cosmina stratan, icr bucuresti, ilegitim film, iulia ciochina, radu boroianu

Opinii: