REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmComisiile europene au stabilit protocoale de siguranță pentru continuarea producției de film


     Pe măsură ce țările membre UE încep să ridice restricțiile de prevenire a infectării cu COVID-19, rețeaua europeană de comisii pentru filme de la Bruxelles a emis un set de reguli și protocoale de siguranță în încercarea de a facilita continuarea producției de filme. 
     Documentul postat de un grup de companii de producție bulgare enumeră „Cele zece porunci ale filmării în siguranță”. Sunt măsuri de bază recomandate, stabilite în baza directivelor comune privind siguranța UE. Totuși, majoritatea țărilor europene trebuie să elaboreze protocoale naționale urmând legislațiile locale.
     1) Teste pentru actori și alte profesii conexe. Toți actorii ar trebui să-și dovedească starea de sănătate printr-un test negativ, prezentat sub formă de tampon nazo-faringian.
     2) Echipament de protecție personală. Echipamentele de protecție de bază se împart în trei categorii: măști pentru față (pentru protejarea persoanelor din jur), măști respiratorii (protejează purtătorul, dar pot răspândi infecția) și mănuși din cauciuc / latex.
     3) Dezinfectarea personală. Dacă scena filmată este extinsă, membrii echipajului trebuie să aibă asupra lor șervețele dezinfectante sau o sticlă de 30 ml. de dezinfectant personal.
     4) Organizare la fața locului. Este necesar să se țină seama - în special în primele luni - de mai multe cerințe pentru utilizarea spațiilor publice la filmările în locație, astfel încât membrii echipajului să poată sta la distanță unul de altul. În același timp, trebuie să existe un spațiu suficient de mare încât să permită echipajului să mănânce fără a încălca recomandările de distanțare.
     5) Măsurarea temperaturii. Fiecărui membru al echipei de filmare trebuie să i se ia temperatura cu un termometru contactless la începutul și sfârșitul fiecărei zi de filmare.
     6) Catering. Este necesar ca mâncarea să poată fi distribuită în regim take away, păstrând distanța socială.
     7) Securizarea locației. Când un echipaj face prospecție în locație pentru prima dată, trebuie să pornească de la convingerea că locul este infectat. Echipajele de curățare trebuie să intervină în prealabil și să curățeze totul înainte de începerea filmării.
     8) Documentația necesară. Acum, pe lângă evaluările de risc referitoare la pirotehnică, cascadorii și elicopterele, vor fi necesare evaluări ale riscurilor care se adresează coronavirusului. 
     9) Management în timpul filmărilor. Măsurile adoptate pentru a preveni orice posibilă infecție trebuie coordonate la locul de filmare de către un specialist în siguranța filmului, un manager de securitate și sănătate în muncă sau de o persoană autorizată care va fi responsabilă de coordonarea și supravegherea măsurilor anti-contaminare.
     10) Gestionarea deșeurilor. Măștile de față și mănușile de unică folosință trebuie tratate ca deșeuri periculoase
Detalii: Variety

 

 
 
 
 
 
(06.05.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cele zece porunci ale filmării în siguranță, covid-19

Opinii: