REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmŞcoala de Vară din cadrul Festivalului de Film Istoric Râşnov


"Un articol de pe blog-ul cetăţeanului Nicolae Ceauşescu în anul 2015" este subiectul eseului pentru selecţia la Şcoala de vară Astra din cadrul Festivalului de Film Istoric Râşnov

15 studenţi şi masteranzi pot participa gratuit la Şcoala de Vară ASTRA (31 iulie - 9 august). Cei care vor trimite un material pe tema situaţiei actuale din România sau din lume, văzută prin ochii lui Nicolae Ceauşescu, vor avea şansa să asiste la toate evenimentele festivalului şi vor beneficia de acoperirea costurilor de cazare şi masă.
Festivalul de Film Istoric Râşnov a ajuns la cea de-a şaptea ediţie, fiind organizat în Cetatea Râşnov şi Cinematograful Amza Pellea. Pe toată perioada acestui eveniment, iniţiatorii festivalului, Primăria Râşnov şi Asociaţia Mioritics, vor organiza Şcoala de Vară Astra pentru tinerii interesaţi de istorie şi discuţii cu istoricii momentului.
Tema principala abordată în cadrul Şcolii de Vară şi în timpul ediţiei din 2015 a Festivalului de Film Istoric Râşnov va fi “Secesiune vs. Uniune”.
Prin intermediul dezbaterilor şi a proiecţiilor de film vor fi analizate cauzele şi consecinţele mişcărilor de secesiune şi de uniune de-a lungul istoriei la nivel internaţional. Partenerii Şcolii de Vară sunt Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Institutul Român de Istorie Recentă şi Fundaţia Calea Victoriei.
Pentru a câştiga un loc la Şcoala de Vară ASTRA, aplicanţii trebuie să trimită, până la data de 30 iunie 2015, pe adresa mihai@mioritics.ro, CV-ul şi un material pe tema: "Un articol de pe blog-ul cetăţeanului Nicolae Ceauşescu în anul 2015". Participanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 (împliniţi cel mai târziu la data de 31 iulie 2015) şi 26 de ani şi să cunoască limba engleză, la nivel mediu sau avansat. Organizatorii fac selecţia aplicanţilor înscrişi, în limita celor 15 locuri disponibile.  
Programul final al prelegerilor va fi publicat la finalul lunii mai.
Detalii: ffir.ro / facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festivalul de film istoric rasnov 2015, scoala de vara astra 2015

Opinii: