REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCinepub live – Andrei Cohn în dialog cu Laura Dumitrescu


     CERCUL și Cinepub continuă seria discuțiilor plecând de la cel mai recent film regizat de Andrei Cohn.
     Marți, 1 octombrie, ora 19.00, în Librăria Cărturești Verona, Laura Dumitrescu și Andrei Cohn vor vorbi despre cinema, filmul Arest și viață, și vor răspunde întrebărilor publicului.
     Arest, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, a avut premiera internațională în cadrul celei de-a 54-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary – East of the West Competition și a fost distins la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj.
     „Cohn reușește magistral un film imposibil: patru pereți, doi oameni și portretul unei națiuni. Low budget. Dar, mai mult decît regizor, Cohn este acum un autor total, matur, Arest fiind expresia împlinită a unei teme personale complexe; frica din Atunci și acum capătă aici dimensiuni infernale. Mi-e teamă însă că sînt foarte puțini cei care vor înțelege depoziția din Arest a autorului-protagonist care declară Eu sînt Dinu. Iar Dinu+Vali=RO... Spectatorii vor rămîne însă măcar cu amintirea performanței actoricești zguduitoare a lui Iulian Postelnicu, cel mai bun anti-erou (?) pe care l-am văzut pînă acum într-un film românesc”, spune Lucian Georgescu.
     Laura Dumitrescu este asistent universitar la Facultatea de Litere, Departamentul de Studii Literare, unde coordonează seminarele de literatură universală și comparată. A scris o teză de doctorat despre istoria autorului în literatura Evului Mediu și a publicat interviuri în reviste culturale precum Dilema Veche, Observator Cultural, B-Critic etc. Interviul pe care l-a realizat cu regizorul Iosif Demian a dus la apariția cărții „Note de autor/Author’s Notes” (Mandragora, 2019).
(01.10.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei cohn, arest film, cercul, cinepub live, laura dumitrescu

Opinii: