REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCinepub lansează episodul 6 ICAR - „Realismul românesc cu Cristi Puiu”


     Cinepub lansează episodul 6 ICAR (Istoria Alternativă a Cinemaului Românesc) – „Realismul românesc cu Cristi Puiu” (partea a II-a), realizat cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale.
     Episodul 6 ICAR, semnat de Marius Roșu și Lucian Georgescu, îl prezintă pe Cristi Puiu într-un moment în care vorbește informal și cu sinceritate maximă despre greutățile pe care le întâmpină un regizor la producția unui film. Fie că este vorba despre șoferi, despre hotel și restaurant, despre duba care trebuie să apară în film, despre alcoolul pe care îl consumă în cantități prea mari câteodată membrii echipei și chiar regizorul pentru a uita problemele din timpul zilei, orice detaliu este important pentru rezultatul final. „A fost o nenorocire experiența de la Marfa și banii. A fost odios,” declară Cristi Puiu despre producția lungmetrajului care a deschis drumul Noului Val Românesc.
     Pe CINEPUB sunt disponibile trei filme regizate de Cristi Puiu: Marfa şi banii, Moartea domnului Lăzărescu și Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea.
     Detalii: Cinepub.ro
(13.06.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cristi puiu, icar cinepub, icar, o istorie alternativa a cinemaului romanesc, marfa si banii film, moartea domnului lazarescu film

Opinii: