REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCinepub Internațional – parteneriat cu Filminute


     CINEPUB Internațional se lansează odată cu un important parteneriat cu Filminute – Festivalul Internațional de Filme de un Minut. Astfel, CINEPUB va lansa lunar o selecție Filminute, astfel încât aveți acces la o colecție a celor mai bune filme ultrascurte din lume, fiecare livrând o poveste completă în 60 de secunde.
     „Îl cunosc pe John Ketchum, creatorul Filminute de mai bine de 20 de ani. Și din tot ce știu că a făcut el profesional, John a rămas pentru mine un cineast și un cinefil pasionat. Filminute este un proiect unic și cred că trebuie reamintit că, deși un proiect internațional, inițiat de un documentarist canadian, el ESTE originar în România. Celebrăm astăzi parteneriatul cu unul dintre cele mai speciale festivaluri de film online din lume și, nu în ultimul rând, cu un om a cărui pasiune a făcut diferența între corporate și social responsability. Dacă am avea mai mulți John, am putea răsturna industria filmului, care e cu fundul în sus de mulți ani încoace”, Lucian Georgescu, fondator CINEPUB.
     Începutul Filminute pe CINEPUB este marcat de cinci filme made in Romania, pentru ca apoi să fie lansate scurtmetraje internaționale care abordează diverse genuri, de la comedii, la horroruri sau documentare și animații.
     Filminute în această săptămână înseamnă cinci scurtmetraje care au o temă comună: copilăria. Cinci importanți regizori români au făcut parte din proiectul Art for Children, o inițiativă „care și-a propus să facă legătura între artiști români remarcabili și copiii din România, pentru a le asigura un viitor în care să își poată atinge adevăratul potențial” (Art for Children).
     Cei cinci regizori care s-au implicat în proiectul Art for Children sunt Cătălin Leescu (Bye for Now), Radu Jude (Doi copii), Anca Damian (Din mașină), Olivia Căciuleanu (This Lonely View) și Bogdan Dumitrescu (The Hunt).
     Detalii: Cinepub.ro
 
(27.04.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anca damian, art for children, cinepub.ro, filminute 2018, radu jude, scurtmetraje romanesti

Opinii: