REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Cinepub aniversează doi ani cu premiera filmului „Undeva la Palilula”


     În cei doi ani de la înființare, Cinepub a devenit cea mai mare colecție online de filme românești, cu 161 de titluri și 2.995.354 de vizualizări.
     Cu ocazia acestei aniversări, platforma lansează premiera online a filmului regizat de Silviu Purcărete, Undeva la Palilula.
     Lungmetrajul spune povestea lui Serafim, un tânăr doctor repartizat pe neaşteptate în spitalul din Palilula, un orăşel pierdut pe harta ţării, după ce moare pediatrul dinaintea sa, Pantelică. Serafim se va adapta treptat în această lume de beţie, ospăţ şi orgie şi va sfârşi, aproape pe nesimţite, să se simtă ca acasă printre noii săi prieteni.
     „Probabil cel mai impresionant efort de producție în cinematografia românească de la Glissando încoace (…), un film grandios, picat năuc în oceanul așteptărilor minimaliste, nedreptățit de public, critică și festivaluri, o bijuterie pusă în valoare de soarele crepuscular al unei iluzorii tihnite după amiezi sau de tăcutul răsărit de lună argintie pe cerul interior al unei țări care nu există, apreciată doar de cei ascunși definitiv de contemporanii lor pe cât de prezenți, pe atât de orbiți,” spune Lucian Georgescu despre Undeva la Palilula.
     Detalii: Cinepub.ro
(24.02.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinepub.ro, filme romanesti online, lucian georgescu, silviu purcarete, undeva la palilula film

Opinii: