REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCinepolitica se pregăteșe de a 5-a ediție (13-17 aprilie)


     Festivalul Internațional de Film Cinepolitica revine între 13 și 17 aprilie, la Cinema Elvira Popescu din București, cu cea de-a cincea ediție.

     Competiţia internaţională a festivalului include lungmetraje recente din întreaga lume, care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale, precum și o serie de evenimente speciale și dezbateri.
     Durak/ The Fool (regia Yuriy Bykov), o dramă socială intensă care vine din Rusia profund coruptă, și Cavalerii Albi/ Les Chevaliers Blancs (regia Joachim Lafosse), un film inspirat dintr-un caz real care a zguduit Franța în 2007, fac parte din competiția acestei ediții.
     Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internațional de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte), fiind finanțat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).
     Detalii: www.cinepolitica.ro // facebook
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinema elvira popescu, cinepolitica 2016, festival de film, film politic

Opinii: