REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Cinema, mon amour” ajunge la Cinema Dacia din Piatra Neamț


     Cinema, Mon Amour, în regia lui Alexandru Belc, va avea o proiecție specială sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 19.00, la Cinema Dacia Panoramic din Piatra Neamț, sala pe care o are în grijă de ani buni protagonistul filmului, Victor Purice.
     Alexandru Belc, scenarista Ilinca Micu, directorul de imagine Tudor Panduru și monteurul Ioachim Stroe, alături de Victor Purice, Cornelia Chelmu și Lorena Cosău se vor întâlni cu publicul și vor răspunde întrebărilor la final. Intrarea este liberă.
     Premiera oficială a documentarului va avea loc pe 17 decembrie, ora 20.00, pe canalul HBO și HBO GO.
     Cinema, Mon Amour urmăreşte povestea lui Victor Purice, angajat România Film, managerul sălii Dacia Panoramic din Piatra Neamţ, unul din cele circa 20 de cinematografe funcţionale, dar pustii, încă nedigitalizate, aparţinând RADEF. Purice conservă aparatura de 35 mm, recondiţionează sala și cumpără proiector pentru a difuza filme pe DVD, toate din propriii bani.
     În paralel, filmul analizează motivele din spatele degradării sălilor de cinema, la nivelul întregii țări, proiectul fiind demarat acum trei ani, ca parte din campania „Salvaţi Marele Ecran”, inițiată de Tudor Giurgiu şi echipa TIFF, în scopul conştientizării nevoii de a moderniza şi digitaliza cinematografele din rețeaua RADEF România Film.
     Cinema, Mon Amour este o producție Libra Film, în coproducție cu HBO Europe și Pink Productions (Cehia). Proiectul a fost dezvoltat în cadrul programului MEDIA al Uniunii Europene.
     Detalii: Cinemamonamour.com/


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru belc, cinema dacia piatra neamț, cinema, mon amour film, premieră românească, victor purice

Opinii: