REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Cinema în aer liber”, a V-a ediție în Sectorul 3 București


     Cele mai bune filme ale anului vor putea fi urmărite timp de cinci săptămâni (15 august-17 septembrie) pe Insula Artelor din Parcul Titan.
„Cinema în aer liber” este organizat de Primăria sectorului 3 și are 24 de filme, dintre care 12 sunt noi în selecția oficială: pelicule nominalizate anul acesta la Oscar - Tanna (regia Martin Butley) și Toni Erdmann (regia Maren Ade), premiate cu Ursul de Aur și de Argint la Berlinale 2017 – Despre trup și suflet (regia Ildiko Enyedi) și Things to come (regia Mia Hansen-Love) sau nominalizate la Festivalul de film de la Cannes – La fille inconue (regia Jean-Pierre și Luc Dardenne) și Eu, Daniel Blake (Palme d’Or în 2016).
     Alte 12 filme vor putea fi urmărite în cele două selecții alternative – retrospectivele „American Classics” și „Emir Kusturica”. Din prima fac parte American Beauty (regia Sam Mendes), musicalul Grease (regia Randal Kleiser), Vanilla Sky (regia Cameron Crowe), Little Miss Sunshine (regia Jonathan  Dayton, Valerie Daris), Casino (regia Martin Scorsese) și Confesiunea unui anonim (regia Joel Coen). Cea de-a doua va aduce pe marele ecran din parc șase dintre cele mai îndrăgite filme ale regizorului sârb – Pisica albă, pisica neagră, Arizona Dream, Underground, Time of the Gypsies, Tata în călătorie de serviciu și Viața e un miracol.
     Cele 24 filme vor putea fi vizionate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene, pe un ecran gonflabil de 120 m², cu ajutorul singurului proiector digital mobil din țară, de 18.300 de lumeni. Accesul publicului la acest eveniment este liber.
     „Cinema în aer liber” este membru al rețelei „Europa Cinemas”, este recomandat de Prima TV și susținut de Europa FM, având ca parteneri media: AXN, Music Channel, Radio România Cultural, Hotnews, Vice, Cinemagia, Movie News, AARC.ro, Blog de Cinema, Urban.ro, Umblat.ro, Munteanu.
Detalii: www.cinemainaerliber.ro
 
(8.08.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia metropolis, cinema in aer liber bucuresti, toni erdmann film

Opinii: