REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Cinema ARTA organizează forumul online “În spatele scenei: Spații culturale în timp de pandemie”


     Cinema ARTA Cluj invită reprezentanții spațiilor culturale independente, operatorii culturali, organizatorii de evenimente și artiștii la forumului online "În spatele scenei: Spații culturale în timp de pandemie", în data de 23 iulie 2020, pentru a explora culisele conținutului, activităților și participării online, dar și perspectivele revenirii în spațiul public. Încă de la primele măsuri impuse din cauza pandemiei globale cu noul coronavirus, sectorul cultural a intrat într-o acută criză de funcționare: spațiile culturale au fost închise pe o perioadă încă nedeterminată, iar activitatea artiștilor și operatorilor culturali independenți din România a fost profund afectată.
     În condițiile de restricții actuale, online-ul a devenit noul modus operandi pentru producători și artiști deopotrivă. De la producții performative și filme, festivaluri sau campanii de activare comunitară, creatorii și producătorii de artă testează noi moduri de expresie și modalități de a rămâne alături de public și comunitățile lor în mediul online.
     Prima masă rotundă se va desfășura începând cu ora 15:00 și abordează tema conținutului și participării online. Alături de invitați, Doru Taloș (REACTOR de creație și experiment), Anca Caramelea (Pelicam), Mihai Crăiță (Eventbook) se vor dezbate subiecte precum programul și strategiile implementate de organizații în această perioadă, oportunitățile și provocările conținutului și activităților online, dar și tendințele observate în participarea online.
     Cea de-a doua masă rotundă, care va alea loc începând cu ora 17:00, invită participanții să arunce o privire spre viitor și să discute despre perspectivele revenirii în spațiul fizic. Împreună cu invitații Dorothee Hasnaș (Ordinul Arhitecților din România), Corina Șuteu (Insula 42, Making Waves) și Miki Braniște (Colectiv A Cluj), participanții sunt invitați să descopere provocările și oportunitățile actuale în ceea ce privește desfășurarea evenimentelor în spațiul public.
     Sesiunile vor fi moderate de Corina Bucea (Centrul Cultural Clujean).
     Înscrierile la eveniment se fac până în data de 21 iulie, aici: https://forms.gle/9dhoW9RCgd5xX8ZD8
Detalii: Facebook
(17.07.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinema arta cluj napoca, în spatele scenei: spații culturale în timp de pandemie

Opinii: