REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Cineclub Queer - „Advise & Consent”


     Cineclub Queer revine în 2018 cu o proiecție a lungmetrajului Advise & Consent, regizat de Otto Preminger.  Cunoscut pentru spiritul nonconformist și pentru refuzul de a accepta restricțiile impuse de cenzură, Otto Preminger se numără printre cineaștii care au contribuit în mod decisiv la destabilizarea Codului Hays.
    Ambalat în formula unei drame politice în care homosexualitatea devine instrument de șantaj, Advise & Consent urmărește bătălia care se declanșează în Senatul Statelor Unite ale Americii atunci când un politician cu vederi de stânga, Robert Leffingwell (Henry Fonda), este nominalizat pentru funcția de secretar de stat.
     Proiecția va avea loc joi, 11 ianuarie, ora 19:00, la Cinemateca Union, iar filmul va fi urmat de o discuție cu criticii de film Georgiana Madin și Andrei Luca.
     Cineclub Queer este un proiect de cinema care constă în organizarea unor proiecții bilunare cu filme queer. Prin această inițiativă, Cineclub Queer își propune să aducă în prim-plan o serie de filme LGBTQ+ clasice din cinematografia mondială (produse până în 1990), cu intenția de a redescoperi și rediscuta un patrimoniu deja existent în colecțiile Arhivei Naționale de Filme.
     Afișul filmului este realizat de Radu Pop.
     Detalii. Facebook // Cineclub Queer Blog
(05.01.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: advise and consent, andrei luca, cineclub queer, cinemateca romana arhiva nationala de film, georgiana madin, otto preminger

Opinii: