REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInvitații de la Les Films de Cannes à Brașov 2018


     Azi, 1 noiembrie, a început a doua ediție Les Films de Cannes à Brașov. Brașovenii vor avea ocazia să-i cunoască pe regizoarea Ioana Uricaru, regizorul Radu Muntean și pe actrițele Alina Șerban și Andra Guți. Festivalul debutează în prima zi la Centrul Cultural Reduta, de la ora 19:30, cu filmul Singură la nunta mea/Seule a mon mariage de Marta Bergman, singura prezență românească cu un lungmetraj în ediția 2018 a festivalului de la Cannes. După proiecție, Alina Șerban va intra în dialog cu publicul prezent în sală.
     Vineri, pe 2 noiembrie, Les Films de Cannes à Brașov continuă la Centrul Cultural Reduta cu două proiecții ale celui mai recent film realizat de Radu Muntean - Alice T. - și prezentat în cadrul secțiunii Avanpremierele românești ale toamnei de la Les Films de Cannes a Bucarest 2018. Co-producția România-Franța-Suedia, o are ca protagonistă pe tânăra Andra Guți, în rolul unei fete de 17 ani cu o adolescență complicată – rol pentru care actrița a câștigat premiul pentru interpretare la Festivalul de Film de la Locarno. De la ora 12:00 va avea loc o proiecție specială cu filmul Alice T. dedicată elevilor și organizată în cadrul proiectului Școala altfel, urmată de discuții cu cei doi invitați - regizorul Radu Muntean și actrița principală Andra Guți. Echipa filmului va participa și la proiecția pentru public, din aceeași seară, de la ora 18:00.
     Cinema One va găzdui pe 3 noiembrie, de la ora 18:00, o proiecție specială cu filmul Lemonade, de Ioana Uricaru – de asemenea parte din secțiunea Avanpremierele românești ale toamnei.   La finalul proiecției, publicul va putea discuta cu regizoarea. Lemonade este un thriller captivant despre visul american și spune povestea Marei, o tânără de 30 de ani care pleacă în America cu viză pentru un loc de muncă ca asistentă.
     Programul festivalului include și proiecții cu marile premii de la Cannes, filmele premiate cu Palme d’Or și Camera d’Or: Shoplifters, de Hirokazu Kore-Eda, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 15:30 și, respectiv, Girl, de Lukas Dhont, pe 4 noiembrie de la ora 20:00 – ambele la Centrul Cultural Reduta.
     O proiecție specială cu filmul O vară de neuitat, de Lucian Pintilie, va avea loc pe 3 noiembrie, de la ora 18:00 la Reduta - o proiecție omagiu adusă regizorului în anul dispariției sale. Accesul la această proiecție este liber.
     Prețul biletelor la Centrul Cultural Reduta este de 10 lei și 15 lei – conform programului de proiecții de la casieria Centrului Cultural Reduta. Tarifele pentru proiecțiile de la Cinema One pot fi consultate pe site-ul și aplicația Cinema ONE sau la casieria cinematografului.
     Detalii: www.filmedefestival.ro
(01.11.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alina serban, andra guti, ioana uricaru, les films de cannes a brasov, lucian pintilie, marta berman, radu muntean

Opinii: