REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCine-concert la Festivalul de Film Central European 2018


     Festivalul de Film Central European Timișoara (CEFFTM2018) se deschide miercuri, 29 august, cu un CineConcert al trupei Implant pentru Refuz, o unire de forțe creative sonore și de imagini din filme românești de război din Arhiva Națională de Filme digitalizate pentru patrimoniul european.
     Cele trei filme proiectate în Piața Unirii, de la ora 21:30, vor fi: Războiul pentru întregirea neamului (România, 1920), Datorie și sacrificiu (România 1925) și Ecaterina Teodoroiu (România, 1925).
     Secțiunea dedicată Centenarului este completată de o instalație media „Marele Război” (Read and Screen) al cărei vernisaj va avea loc la Casa Artelor, Sala Pygmallion, miercuri, 29 august, ora 17:30.
     Două dezbateri contribuie și ele la conturarea acestei secțiuni. Una la Casa Artelor, vineri, 31 august, ora 17:30, acompaniată de documentarul Memoria cinematografică a marelui război (1914-1916 și 1917-1918). Cealaltă, la Cărturești Mercy, sâmbătă, 1 septembrie, ora 17:00, cu tema Uniri. Despărțiri. Migrație, la care sunt invitați Radu Carp și Smaranda Vultur.
     Ziua de sâmbătă, 1 septembrie, continuă cu proiecția filmului Pădurea spânzuraților, în regia lui Liviu Ciulei.
     Festivalul de Film Central European este realizat de Asociația Eurofest cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, Primăriei Timișoara și Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, Institutului Cultural Român, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România și al Federației Comunităților Evreiești.
     Detalii: www.cefftm.ro
(23.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cefftm 2018, datorie si sacrificiu film, ecaterina teodoroiu film, festival de film timisoara, implant pentru refuz, padurea spanzuratilor, razboiul pentru intregirea neamului film

Opinii: