REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCentenarul Filmului Românesc la Codlea


     Caravana celor 100 de filme ajunge pe 1 septembrie în municipiul Codlea, din județul Brașov,  la Casa de Cultură a Municipiului Codlea, cu două producții românești și un invitat special.
De la ora 17:00, spectatorii pot viziona filmul documentar AGERPRES, Marea Unire: România, la 100 de ani, iar de la ora 19:30, va fi proiectat filmul Ilustrate cu flori de câmp, în regia lui Andrei Blaier.
     Invitatul special al episodului 82 din Centenarul Filmului Românesc este Irina-Margareta Nistor, critic de film și ambasador cinematografic al proiectului. “Proiectul nostru ajunge la final. Mai avem de realizat, după evenimentele de la Codlea, 18 episoade. Ne bucurăm, până acum, de relații frumoase cu primăriile localităților în care am ajuns, unde am fost invitați sau le-am trimis noi și ei au acceptat, iar asta ne spune că în România, cinematografia are nevoie de spații de desfășurare, de promovare și de întâlniri cu publicul.” precizează Andrei Giurgia, coordonatorul proiectului #100filme.
     Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Codlea, al Consiliului Local și al Casei de Cultură a Municipiului Codlea.
     Centenarul Filmului Românesc este inițiat de ARTIS și Asociația Obștească „MIA” (Protecția și Dezvoltarea Mediului  Audiovizual Informațional) din Chișinău. Co-organizator: Agenția Națională de Presă AGERPRES. În colaborare cu Asociația Studenților Jurnaliști. Partener academic Universitatea „Petre Andrei” din Iași. Parteneri Dacin Sara, Institutul Cultural Român.
Detalii: 100filme.ro / facebook 
(26.08.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: centenarul filmului romanesc codlea, ilustrate cu flori de camp film, marea unire-romania, la 100 de ani documentar agerpres

Opinii: