REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCele mai premiate filme pentru publicul tânăr, o retrospectivă Miyazaki și surprize la KINOdiseea


     Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr va avea loc la București, între 24 și 28 septembrie, la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Parcul Național, și Librăria Cărturești Verona. Intrarea la toate evenimentele este liberă.
     Anul acesta, competiția de lungmetraje pentru copii între 3 și 14 ani, familie și profesori - KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria și Cinema Eforie, 10 filme premiate la Berlinale, și alte festivaluri importante de film pentru publicul tânăr, precum Zlin, BUFF, Kristiansand sau Kiev.
     Deschiderea de gală a festivalului va avea loc pe 24 septembrie, de la ora 19:00, la Cinema Eforie, cu filmul românesc STRĂJERII DELTEI, în regia lui Liviu Mărghidan, în prezența regizorului, actorilor și a altor membri ai echipei de filmare. Filmul Străjerii Deltei spune povestea mai multor copii care îşi petrec vacanţa de vară într-o tabără din Delta Dunării, unde învaţă cum să supravieţuiască în sălbăticie. Într-o zi, în timp ce curăţă apele Deltei de sticle de plastic, dau peste doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric. Acum copiii au o misiune importantă!
     Pentru a-l omagia pe Hayao Miyazaki, regizorul japonez cofondator al Studiourilor Ghibli, autor al unora dintre cele mai iconice animații ale tuturor timpurilor, publicul festivalului va putea urmări pe marele ecran, în aer liber, în Parcul Național, lungmetrajele de animație SPIRITED AWAY/ Călătoria cu Chihiro, MY NEIGHBOR TOTORO/ Vecinul meu, Totoro, și îndrăgitul PONYO. Retrospectiva este realizată în parteneriat cu Asia Fest.
     Pe lângă filme, copiii vor putea participa la ateliere de incursiune în lumea cinematografiei, la Librăria Cărturești Verona, și la spectacole de magie - TEO MAGIC SHOW, cu actorul Costin Teodorescu, spectacole de pantomimă, picioroange, scenete ale unor personaje Disney, susținute de Royal Entertainment, la Cinema Gloria.
     La fel ca în fiecare an, competiția internațională de lungmetraje KINOdiseea Junior va fi prezidată de un juriu de profesioniști, din care fac parte, la cea de-a XIII-a ediție, regizoarea Anca Damian, producătoarea de film Gabriela Suciu și cunoscutul om de comunicare din industria filmului Cătălin Anchidin.
KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, finantat de Ministerul Culturii. Proiect finantat de Primaria Sectorului 3, cu fonduri nerambursabile de la bugetul local. Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Itsy Bitsy, AGERPRES, Cațavencii, Zile și Nopți, Romania Journal, Click! pentru femei, Spotmedia, IQads, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, Cinemap, Revista Atelierul, PRwave, IQool, bookblog.ro, 4arte.ro, Goingout.ro, Bucharest-Guide.ro, ProBucuresti.ro, AARC.ro, filme-carti.ro, MovieNews, Qbebe, suntparinte.ro, acasa.ro, Munteanu.
Detalii: kinodiseea.ro / facebook
(17.09.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anca damian, catalin anchidin, gabriela suciu, kinodiseea 2021, strajerii deltei film

Opinii: