REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Cel mai bun regizor la Festival of Globe 2015, San Francisco


Kiki Vasilescu a câștigat premiul pentru Cel mai bun regizor al unui lung metraj cu filmul Terapie pentru crimă în cadrul Festival of Globe 2015, din San Francisco, USA (7-16 august).

Festivalul este multicultural, dar se adresează, în mare parte, comunității cinematografice indiene.
     Realizat de casa de producție East Movies, din fonduri 100% independente, coproducător Cosmin Ghinea și coordonat în post-producție de către Dan Burlac, după un scenariu de Kiki Vasilescu, filmul a rulat puțin timp în cinematografele din România, la finalul anului 2014. În premieră pentru România, pe baza scenariului a apărut și un roman, omonim, scris de către regizor împreună cu Bogdan Hrib, tipărit tot în 2014.
După câștigarea premiului, Kiki Vasilescu a declarat că a fost o supriză. “Din peste 3000 de filme înscrise, juriul a selectat 15 de filme de lung metraj pentru competiția finală, iar vizionarea acestora a fost un adevarat maraton de 10 zile. Mă bucur să văd că eforturile depuse de regizorii independenți încep să fie din ce în ce mai apreciate. Mai mult, mă bucur că un film românesc independent comercial reușește să câștige un premiu pe teritoriul american.”

După lansarea filmului său de debut, Terapie pentru crimă, romancierul și regizorul Kiki Vasilescu s-a mutat în Hollywood, unde colaborează cu regizorul de origine română Andrei Zincă.
În prezent, Kiki Vasilescu lucrează în Los Angeles la primul său documentar, fiind produs de firma East Movies în colaborare cu un fost executiv al Paramount Pictures și urmează să lanseze pe piața românească o carte despre producția de film independent comercial.
Detalii: fogsv.org


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival of globe 2015, kiki vasilescu, terapie pentru crima film

Opinii: