REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCea de-a XIV-a ediție a IPIFF are loc în noiembrie


     Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România/Asociația Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA) organizează în perioada 26-30 noiembrie 2019,  cea de-a XIV-a ediție a IPIFF – Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți.
     Ajuns la ediția a XIV-a, IPIFF este singurul festival din țară care din anul 2013, și-a propus să devină promotorul și susținătorul producțiilor INDIE, a producătorilor de film cu adevărat independenți.
     Timp de cinci zile cinefilii din București vor avea din nou ocazia să vizioneze, la Cinematograful Union, cele mai noi premiere INDIE (independente) ale producătorilor de film independenți, filme de lungmetraj, scurtmetraj, documentare (producții fără sprijin financiar din partea CNC), precum si o serie de scurtmetraje ale Școlilor de Film.
     În data de 29 noiembrie 2019, când se împlinesc 30 de ani de când Ion Popescu Gopo a plecat de lângă noi în lumea de umbre a personajelor sale, în cadrul acestei ediții a Festivalului INDIE al Producătorilor de Film Independenți IPFF — ediția a XIV-a 2019, a  fost inclusă secțiunea In memoriam Ion Popescu Gopo, unde vor putea fi vizionate  filme de referință, scurtmetraje de animație și filmul documentar Gopo – un nume de legendă, în regia Manuelei Hodor. Producătorul filmului este S.C. STUDIOUL CINEMATOGRAFIC ANIMAFLM S.A.     
     Ultima zi a Festivalului  va fi dedicată lui Corneliu Porumboiu. Spectatorii vor avea ocazia să vizioneze primele filme de scurtmetraj din cariera cineastului: Pe aripile vinului, Călătorie la oraș și Visul lui Liviu.
     Începând cu această ediție, pentru a susține și promova filmul independent din România, UPFAR ARGOA lansează în cadrul FESTIVALULUI INDIE AL PRODUCĂTORILOR INDEPENDENȚI un concurs de scenarii de lungmetraj și scurtmetraj de ficțiune.
     Timp de 4 zile, în perioada 27-30 noiembrie 2019, IPIFF va  organiza la Hotel Novotel,  o serie de  ateliere,  care își propun să-i inițieze pe scenariștii proiectelor selectate să înțeleagă traseul internațional pe care un proiect cinematografic îl poate avea, dar și să-i ajute să se simtă protejați din punct de vedere legal: de la procesul de cedare sau cesionare a drepturilor de autor, trecând prin etapele de finanțare europene, până la producție și post-producție, ajungând într-un final și la distribuția internațională posibilă a proiectului inițiat de ei.
     Detalii: www.ipiff.ro
(22.11.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: corneliu porumboiu, festivalul indie al producatorilor de film independenti - ipiff, ion popescu gopo, ipiff 2019

Opinii: