REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCea de-a 24-a ediție a Festivalului Filmului European va fi găzduită pe TIFF Unlimited


     Cea de-a 24-a ediție a Festivalului Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român, Comisia Europeană în România și membrii EUNIC Romania, a fost amânată din cauza crizei sanitare. Festivalul va avea o componentă online în perioada 17-21 iunie 2020, pe platforma TIFF Unlimited, cu 2 secțiuni de scurtmetraje (românești și europene) - "Cinem@Casa" și "EUShorts".
     "Cinem@Casa" - Festivalul continuă tradiția de a invita regizorii români să preia rolul simbolic de ambasadori ai cinematografiei europene, iar anul acesta, prin directorul artistic desemnat, Andrei Tănăsescu, a invitat o serie de regizori români să realizeze scurtmetraje în contextul autoizolării impuse de criza sanitară. 19 regizori au răspuns pozitiv acestui apel, iar filmele realizate de aceștia vor alcătui secțiunea "Cinem@Casa". Intenția apelului a fost de a oferi, în această perioadă precară, o oportunitate cinematografiei românești de a continua procesul său creativ și legătura strânsă cu publicul român.
     "EUShorts" - În paralel cu această secțiune, publicul va putea urmări și o selecție de scurtmetraje din diverse țări europene, oferite de partenerii Festivalului, ambasadele si institututele culturale străine din București.
Detalii: Facebook

 
(28.05.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei tanasescu, cinem@casa, festivalul filmului european online 2020

Opinii: