REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCasting de groază pentru ”Hamlet”, organizat de Florin Șerban


     Un enorm studio cu uși metalice, tapetat cu pânză neagră, cinci actrițe și un Hamlet (Igor Babiac), câteva elemente de recuzită și camera lui Andrei Butică sunt elementele cu care Florin Șerban construiește un horror, o noutate în cinematografia românească.
     Premiza e oarecum simplă: cinci actrițe – Cosmina Stratan, Sabrina Iașchevici, Andreea Gramoșteanu, Irina Tufescu și Roberta Antonie – vin la un casting pentru personaje din ”Hamlet”. Fiecare are altă motivație, altă istorie personală, dar toate sunt foarte motivate și competitive.
     Am fost să vedem cum orchestrează Florin Șerban această poveste, Hamlet, produsă independent de Fantascope Films, cu ajutorul multor prieteni, printre care Actoriedefilm.ro, care i-a oferit platoul pentru cele șapte zile de filmare.
     Între Dragoste 2: America și Dragoste 3, regizorul-scenarist se joacă cu un alt concept - filmul de gen, așa că și-a ales cu grijă partenerii. 
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
 
(20.01.2020)

Cuvinte cheie: andrei butica, cosmina stratan, fantascope films, florin serban, hamlet film romanesc, igor babiac

Opinii: