REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCâștigătorii concursului “Scrie un scenariu pentru Anamaria Marinca & Vlad Ivanov”


     Au fost aleși câștigătorii celei de-a doua ediții a concursului de scenarii: "Write a screenplay for /Scrie un scenariu pentru...," organizat de Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe, în cadrul ediției a patra a American Independent Film Festival. Adina Sădeanu și Kirsten Peters cu Intangibilul câștigă la categoria miniserie TV și Maria Avram cu proiectul S-a întâmplat? la categoria lungmetraj ficțiune.
     Ediția de anul acesta a concursului este dedicată actorilor Anamaria Marinca și Vlad Ivanov. Outline-urile au fost scrise pentru filme de lungmetraj ficțiune sau pentru o miniserie TV de 6 episoade. Atât proiectele de lungmetraj, cât și cele de miniserie TV, a trebuit să îi aibă pe unul dintre cei doi actori sau pe amândoi, în roluri principale. Finaliștii au fost anuntați la finalul lunii aprilie.
     Povestea din proiectul miniserie TV Intangibilul are loc în plin Război Rece. Într-o lume în care ideologia este totul, unul din cei mai influenți spioni din Blocul de Est decide să dezerteze în Occident din motive care nu au nici o legătură cu brutalul regim comunist pe care l-a servit ani de zile. El își lasă în urmă familia și o fiică ce îl adoră, trădând tot ce știe doar pentru a scăpa de investigațiile ce-ipun în pericol cariera și chiar viața. În decurs de câteva zile, agenda politică a României și a unei mari puteri sunt date peste cap. Vânătorul devine vânat, iar ”regele” devine un pion în jocurile politice ale istoriei.
     În lungmetrajul S-a întâmplat?, doi profesori sunt puși într-o poziție dificilă atunci când o fată acuză un coleg de abuz sexual în timpul unei excursii cu școala. Când unul o crede pe fată și celălalt vrea doar să evite un scandal, apare o situație imposibilă în care fiecare persoană implicată oferă o poveste și o soluție diferită și un compromis pare imposibil.
     Prima ediție a concursului "Write a Screenplay For... " a avut loc anul trecut și l-a avut ca invitat special pe actorul american de origine română – Sebastian Stan. Proiectele câștigătoare de anul trecut au fost dezvoltate până la stadiu de scenariu final, iar HBO Europe continuă dezvoltarea serialului câștigător la categoria miniserie TV a lui Alex Molico intitulat URUC.
Detalii: Filme de festival
(25.05.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: american independent film festival, scrie un scenariu pentru, write a screenplay for anamaria marinca & vlad ivanov

Opinii: