REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCaravana filmului românesc la Câmpulung Muscel, 11 – 13 iunie


     La prima vizită în Câmpulung Muscel, Caravana filmului românesc – Cartea și filmul va prezenta o serie de filme clasice româneşti, timp de trei zile, în perioada 11 – 13 iunie a.c., la Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu”. Programul propus se adresează în special copiilor și tinerilor, însă cu multă bucurie sunt așteptați la proiecțiile de film toți cinefilii din oraș. Publicul va putea să vizioneze filme antologice din patrimoniul național de film precum: Titanic vals, Amintiri din copilărie, Baltagul, Cei care plătesc cu viața, Ion, blestemul pământului și Cel mai iubit dintre pământeni.
     Scopul proiectului „Caravana filmului românesc – Cartea și filmul” este acela de a realiza un demers educaţional care să se adreseze în special elevilor de gimnaziu, liceenilor şi studenţilor, oferindu-le posibilitatea de a se întâlni, prin film, cu mari capodopere ale literaturii române, care au stat la baza scenariilor acestor producţii. Se bazează pe dorinţa de a contribui, prin acţiunile sale, la apropierea tuturor de arta atât de frumoasă a filmului şi, în mod special, de cea a filmului românesc. „Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul” oferă generaţiei tinere prilejul de a se întâlni cu memorabile creaţii ale unor mari actori ai scenei şi filmului românesc precum: Ștefan Ciubotărașu, Grigore Vasiliu-Birlic, Ştefan Iordache, Maia Morgenstern, Mitică Popescu, George Constantin, Dorel Vișan, Gheorghe Dinică.
     Asociația Cinecultura, în parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO şi Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel naţional, prin cele două secţiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naţionale şi Cartea şi filmul. În cei șase ani de existenţă, Caravana filmului românesc a ajuns peste 40 de oraşe, având un număr aproximav de 200.000 de spectatori şi consemnând 3.050 de referiri în presa locală şi naţională. În cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistică şi tehnică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi  imagine. Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineaştilor din România, ANF - Arhiva Naţională de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual. Parteneri media: All About Romanian Cinema  - AaRC.ro, Cinefan, RoEvents, iFestival.ro, Amos News, Prompt Media, Ultima oră, Timp românesc, Comunicate de afaceri, Urban Things, România pozitivă, Agenţia de Carte, Gratuitor, Roportal.
     La Câmpulung, proiectul este realizat în parteneriat cu: Primăria Municipiului CÂMPULUNG și Casa de Cultură a Sindicatelor „C. D. Aricescu”.
 Intrarea este liberă la toate proiecțiile, în limita locurilor disponibile.
 
Programul complet
 
CÂMPULUNG MUSCEL, 11 – 13 iunie 2019
Casa de Cultură a Sindicatelor “C.D. Aricescu”
 
Marți, 11 iunie, ora 09.00: AMINTIRI DIN COPILĂRIE
Scenariul şi regia: Elisabeta Bostan  
Cu: Ştefan Ciobotăraşu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petruţ
 
Marți, 11 iunie, ora 11.00: TITANIC VALS
Regia: Paul Călinescu; Scenariul: Tudor Mușatescu, Paul Călinescu;
Cu: Grigore Vasiliu-Birlic, Silvia Fulda, Kity Gheorghiu Muşatescu, Tamara Buciuceanu, Ștefan Mihăilescu-Brăila
 
Miercuri, 12 iunie, ora 09.00: BALTAGUL
Scenariul și regia: Mircea Mureșan;
Cu: Margarita Lozano, Paul Misai, Sidonia Manolache, Folco Lulli
 
Miercuri, 12 iunie, ora 11.00: CEI CARE PLĂTESC CU VIAŢA
Scenariul şi regia: Şerban Marinescu
Cu: Ştefan Iordache, Adrian Pintea, Marcel Iureş, Maia Morgenstern  
 
Joi, 13 iunie, ora 09.00: ION, BLESTEMUL PĂMÂNTULUI
Regia: Mircea Mureșan; Scenariul: Titus Popovici;
Cu: Şerban Ionescu, Ioana Crăciunescu, Sorina Stănculescu, Valentin Teodosiu
 
Joi, 13 iunie, ora 11.00: CEL MAI IUBIT DINTRE PĂMÂNTENI
Scenariul și regia: Șerban Marinescu;
Cu: Ştefan Iordache, Maia Morgenstern, Mitică Popescu, George Constantin, Dorel Vișan, Gheorghe Dinică
 
(8.06.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia cinecultura, caravana cartea si filmul, caravana filmului romanesc campulung muscel 2019, mdv audio studio

Opinii: