REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCaravană cu filme bune la Pitești, în primul weekend din iunie, la cinema „București”


     Primul weekend din iunie începe la Pitești cu caravane de filme premiate la festivaluri internaționale, trei zile la rând, între 2 și 4 iunie.
     Vineri debutează la cinema „București” American Independent Film Festival – Itinerant, o caravana cu filme americane, recunoscute pentru poveștile lor curajoase și actorii de renume. Pe 2 iunie spectatorii se vor putea bucurade proiecția în premieră a filmului Wendy, de Behn Zeitlin, prezentat în premieră la Sundance. Această adaptare a lui Peter Pan, reinventează povestea clasică, într-un cadru complet nou. Odată cu amenințările la adresa copilăriei lor veșnice, Wendy trebuie să-și salveze frații și pe ceilalți copii de pe insulă, cu ajutorul celui mai puternic lucru pe care îl are: dragostea pentru familia ei.
     Proiecțiile continuă pe 3 iunie,atunci când Caravana Les Films de Cannes à Pitești propune publicului o selecție de filme de autor, din competiția Festivalului de Film de la Cannes. Piteștenii se vor putea bucura de comedia franțuzească Le Discours, regizată de Laurent Tirard, după un roman al celebrului Fabcaro.
     Caravana Zilele Filmului Românesc 2023 încheie programul de la Pitești pe 4 iunie, când va rula în premieră la cinematograful „București” R.M.N., cel mai recent titlu semnat Cristian Mungiu, care a avut premiera mondială în selecția oficială a festivalului de la Cannes, și care va fi însoțit de un mesaj din partea regizorului. Filmul este o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor.
Programul proiecțiilor se regăsește pe filmedefestival.ro.
American Independent Film Festival – Itinerant
Vineri, 2 iunie, 18:00: Wendy, regia Behn Zeitlin
Caravana Les Films de Cannes à Pitești
Sâmbătă, 3 iunie, 18:00: Le Discours, regia Laurent Tirard, Cannes 2020
Caravana Zilele Filmului Românesc
Duminică, 4iunie,18:00: R.M.N., regia Cristian Mungiu, Cannes 2022
     Caravanele de la Pitești sunt prezentate de Asociația Cinemascop, Voodoo Films, și Mobra Films, cu sprijinul cinematografului „București”. Proiect finanțat de Centrul Național al Cinematografiei. Parteneri:Europa Cinemas și Radio România Cultural.
(29.05.2023)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: caravana aiff 2023, caravana les films de cannes a bucarest 2023, caravana zilele filmului romanesc, r.m.n. film

Opinii: