REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Caravana cinematografică”: Cinemacitit cu Vivi Drăgan Vasile și Ioan Groșan


     Una dintre cele mai interesante propuneri de discuție a venit de la Muzeul Național al Literaturii Române, proiectul Cinemacitit. Autorii romanelor ecranizate și cineaștii care s-au încumentat să construiască filmele discută despre modul de abordare al subiectului, despre specificitatea realizării literare și cinematografice.    
     În 2018, scriitoarea Cecilia Ștefănescu și regizorul Tudor Giurgiu au inaugurat dialogurile Cinemacitit cu Legături bolnăvicioase, romanul și filmul. A urmat Faleze de nisip, cu scriitorul Bujor Nedelcovici și regizorul Dan Pița. Discuția despre Balanța, romanul lui Ion Băieșu, ecranizat de Lucian Pintilie, a fost susținută de actorul Victor Rebengiuc și scriitorul Marius Chivu.   
     Pentru Caravana cinematografică, romanul lui Ioan Groșan adaptat pentru ecran de Titus Muntean, au venit la întâlnirea cu publicul scriitorul și directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile. Discuția a fost moderată de scriitoarea Cecilia Ștefănescu.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: caravana cinematografica film, cecilia stefanescu, cinemacitit, ioan grosan, titus muntean, vivi dragan vasile

Opinii: