REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎnscrieri BIEFF – Film și artă vizuală românească, până la 30 august


     Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF caută cele mai îndrăznețe şi inovatoare experimente vizuale românești în vederea includerii în programul celei de-a șasea ediții.

     Filmul înscris trebuie să fi fost produs în ultimii 3 ani și să nu depășească durata de 40 de minute. Ultima zi de înscriere este 30 august, iar pașii pentru înregistrare îi puteți găsi aici.
   Creat sub patronajul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București (UNATC) şi al Universității Naționale de Arte București (UNArte), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF este un eveniment necomercial cu orientare educaţională, dedicat experimentului în cinema și artă vizuală.
     În funcție de decizia comisiei de selecție, filmele românești alese vor fi incluse fie în Competiția Internațională, fie în Panorama Românească. Participarea la BIEFF oferă posibilitatea ca filmul să fie vizionat de curatori și programatori de top din zona cinematografului de avangardă internațional.
     Dintre invitații edițiilor precedente, amintim: Christophe Leparc (Managing Director al Quinzaine des Réalisateurs, Festivalul de Film de la CANNES), 
Jonathan Pouthier (Cinema Programmer al Centrului POMPIDOU), Hilke Doering (directoarea Competiției Internaționale a Festivalului de Film de la OBERHAUSEN), Sergio Fant (selecționer al Festivalului de Film de la LOCARNO), Peter van Hoof (șeful comitetului de selecție pentru scurtmetraj al Festivalului Internațional de Film de la ROTTERDAM), Miguel Valverde (co-director al Festivalului Internațional de Film Independent de la LISABONA).
     BIEFF are ca parteneri câteva dintre cele mai importante festivaluri de film și instituții din sfera cinemaului de avangardă şi a artelor vizuale: Quinzaine des Réalisateurs - Cannes Film Festival, Berlinale Forum Expanded, Centrul Pompidou, Festivalul Internațional de Film Rotterdam, IDFA Festivalul Internațional de Film Documentar Amsterdam, Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Oberhausen, Le Fresnoy - Studio National des Arts Contemporains, EYE Film Institute Netherlands sau Cinedans - Dance on Screen Festival Amsterdam, fiecare aducând la Bucureşti o selecţie de filme din programele lor din ultimii ani.
Detalii: BIEFF // Facebook 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bucharest international experimental film festival, film experimental, inscrieri biff 2015, scurtmetraje

Opinii: