REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Călătoria fantastică a Maronei”, de Anca Damian, nominalizat la European Film Awards


     Călătoria fantastică a Maronei, regizat de Anca Damian, a fost nominalizat la European Film Awards, în categoria Cel mai bun film de animație european din 2019.
     Au fost nominalizate patru filme pe această secțiune, celelalte trei fiind: Les hirondelles de Kaboul (regia Zabou Breitman și Éléa Gobbé-Mévellec), J'ai perdu mon corps (regia Jérémy Clapin), Buñuel en el laberinto de la tortugas (regia Salvador Simó).
     Călătoria fantastică a Maronei ne dezvăluie un basm modern despre dragoste necondiționată și sacrificiu. Micuța cățelușă Marona, cu nasul în formă de inimă, născută în urma unei povești de iubire dintre un dog argentinian și o metisă atragătoare, lasă urme profunde în viețile stăpînilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor.
     Detalii: European Film Awards
(15.10.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anca damian, best european animation, calatoria fantastica a maronei film, efa 2019, european film awards 2019

Opinii: