REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Cadoul de Crăciun”, de Bogdan Mureșanu, premiat la Cottbus, Izmir, Montpellier


     Scurtmetrajul Cadoul de Crăciun, regizat de Bogdan Mureșanu, a obținut al treilea mare premiu în această toamnă cinematografică.Sâmbătă, 10 noiembrie, în cadrul Galei Festivalului Internațional de Film de la Cottbus (Germania), Cadoul de Crăciun a primit Marele Premiu al Competiției de scurtmetraj. Juriul prestigiosului festival a considerat că scurtmetrajul “îi permite spectatatorului să treacă printr-o foarte bună construcție dramatică, cu umor sensibil și să devină martorul unei povești cu ritm eficace, în care dorința nevinovată a unui mic copil scufundă o familie simplă într-un mare conflict, marcat de o atmosferă de teamă într-un sistem totalitar.
     Este al treilea premiu pe care Bogdan Mureșanu îl primește pentru acest film, după Marele Premiu de la Festivalul de la Izmir și Premiul Juriului la Festivalul de la Montpellier, în secțiunea dedicată scurtmetrajelor.
Cadoul de Crăciun a mai fost selecționat și la alte festivaluri internaționale. Următoarea destinație a filmului este Festivalul de la Bilbao. 
     La utima ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF 2018), filmul a obținut “Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Scurtmetraj”.
     Cadoul de Crăciun este produs de compania de film KINOTOPIA în 2018. Din distribuție fac parte Adrian Văncică, Ioana Flora și copilul Luca Toma. Acțiunea filmului se petrece în 20 decembrie 1989, când o scrisoare către „Moș Gerilă” a micuțului Marius transformă seara părinților într-un coșmar.
Detalii: facebook
 
(14.11.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian vancica, bogdan muresanu, cadoul de craciun scurtmetraj, ioana flora, marele premiu la cottbus 2018, marele premiu la izmir 2018

Opinii: