REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Bursa “Alex. Leo Șerban”, oferită de Conceptual Lab, câștigată de Alexandra Tănăsescu


     Jurnalista Alexandra Tănăsescu este câștigătoarea de anul acesta a bursei "Alex. Leo Șerban" oferită de Conceptual Lab by Theo Nissim în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Evenimentul a avut loc între 31 iulie - 9 august 2020 la Cluj-Napoca.
     Premiul, în valoare de 2500 de euro, este oferit anual cineaștilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj, jurnaliștilor sau criticilor de film, iar anul acesta a fost acordat proiectului de jurnalism independent "Cultura la dubă", coordonat de Alexandra Tănăsescu.
     "Este un premiu extrem de important pentru culturaladuba.ro fiindcă este o recunoaștere a muncii noastre, că ceea ce scriem contează și că trebuie să o facem în continuare. Ne dă mare încredere să mergem mai departe. Jurnalismul independent are nevoie de susținere financiară, așa că mulțumim Conceptual Lab pentru susținerea acestui premiu” a declarat Alexandra Tănăsescu.
     O mențiune în valoare de 1000 de euro, acordată în parteneriat cu Conceptual Lab unui tânăr actor român care s-a remarcat într-un scurtmetraj sau un lungmetraj a cărui premieră a avut loc în 2019 a fost oferită actorului Cristi Popa pentru rolul din filmul Monștri.
     "Sunt onorat pentru că am primit acest premiu care poartă numele unui iubit critic de film, Alex. Leo Șerban, și, totodată, emoționat pentru că e primul meu premiu ca artist. Mulțumesc Conceptual Lab și TIFF” a declarat actorul Cristi Popa.
     Criticul de film Victor Morozov a primit mențiune specială în cadrul Bursei Alex. Leo Șerban, în valoare de 500 de euro pentru volumul 'Peste graniță. Cinema-ul românesc în context transnațional'.
     "Într-o perioadă atât de complicată, Festivalul Internațional de Film Transilvania rămâne cel mai important și curajos eveniment cinematografic din România dar și din Balcani. Sunt onorat să fiu parte a acestor eforturi de a continua aceste manifestări artistice de care avem nevoie cu toții. Susținerea talentelor și a vocilor care se fac auzite în această perioadă delicată rămâne una dintre prioritățile platformei Conceptual Lab", a precizat fondatorul Conceptual Lab, Theo Nissim.
Detalii: TIFF
(10.08.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandra tanasescu, bursa alex leo serban 2020, cristian popa actor, transilvania international film festival 2020, victor morozov

Opinii: