REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBucharest International Dance Film Festival, 6-8 noiembrie


     Prima ediție a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) se desfășoară între 6 și 8 noiembrie, la Cinemateca Union.

     Din program fac parte filme care au ca temă arta coregrafică, intenția organizatorilor fiind să familiarizeze publicul cu diversitatea formelor de dans și a abordărilor cinematografice contemporane.
     Evenimentul include Competiția Internațională, documentare de scurt și lungmetraj, precum și o selecție a celor mai apreciate filme de dans din cadrul Pool International Dance Film Festival din Berlin.
     Selecția a fost realizată de coregrafa Simona Deaconescu, directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, pasionată de proiecte culturale interdisciplinare, în care dansul intră în dialog cu arta vizuală și tehnologia digitală. „Dintre cele 350 de aplicații din toată lumea, le-am selectat pe cele care văd mișcarea din altă perspectivă. Trăim cu un picior în viitor așa că rupem logica de ieri și ne bucurăm de un rollercoaster de senzații care curge în viteze diferite și ne învață să trăim cu mai puține cuvinte și mai multă acțiune.”
     Din juriu fac parte Sarah Möller, directorul artistic al Pool International Dance Film Festival, alături de Andreea Căpitănescu (director artistic al 4Culture, WASP-Working Art Space and Production și eXplore festival) și Jevan Chowdhury (regizor de filme de dans, fondator al proiectului Moving Cities). Premiile festivalului sunt: Cel mai original film (în valoare de 1000 de euro) și Cel mai promițător regizor (servicii de post-producție oferite de Colorgrade).
     Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural finanțat în cadrul programului cultural „EȘTI BUCUREȘTI”, prin ARCUB și Primăria Municipiului București, având sprijinul Institutului Cultural Român. Partener oficial este Arhiva Națională de Filme (Cinemateca Union, Sala Paul Călinescu).
     Detalii: Bidff.ro // Facebook

 Galerie Foto

Cuvinte cheie: arcub, bucharest international dance film festival, cinemateca union, simona deaconescu, wasp-working art space and production

Opinii: