REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“Boxed In” în programul „100 Films by Her”


Scurtmetrajul Boxed In, regizat de Ilinca Neagu, co-producţie independentă româno-belgiană, va fi difuzat în luna noiembrie de postul de televiziune Shorts TV, în cadrul programului „100 Films by Her”.


     Filmul este proiectat şi în 4 noiembrie la Bruxelles, împreună cu documentarul Waiting for August, regizat de Teodora Ana Mihai, în cadrul unui eveniment organizat de ICR. 
Boxed In are la bază monologul Little Things de Gabriel Pintilei, care este şi co-scenarist, alături de Ilinca Neagu. Scurtmetrajul spune povestea Alinei (Ana Maria Moldovan), imigrantă de origine română în Belgia, recent despărţită de soţul cu care se luptă pentru custodia copilului. Seara, în drum spre serviciu, Alina rămâne blocată într-o toaletă publică şi se gândeşte la viaţa ei de până acum.
Ilinca Neagu a studiat regia la U.N.A.T.C. în România şi fotografia la Bruxelles. Filmul de licenţă Ploaie în deşert (2009) a câştigat Premiul Cel mai bun sunet la Festivalul Internaţional de Film Cinemaiubit şi a fost proiectat în cadrul Romanian Language Day la Columbia University, în 2010. După stabilirea în Belgia, tânăra regizoare a fost selectată pentru Berlinale Talent Campus (2010) şi a realizat filmul Boxed In, a cărui premieră a avut loc pe 21 mai 2013, în cadrul Romanian Short Waves la Cannes.
Rolul principal este interpretat de actriţa Ana Maria Moldovan. Echipa tehnică include profesionişti din ambele ţări: Olivier Craeymeersch (director de imagine), Olivier Bingoni (art director), Bogdan Ionescu (monteur şi sound editor), Gregory Cotton (sound recording), şi compozitorii Robert Anghelescu şi Lyuben Gordievski. 
Shorts TV, cu arie de difuzare Europa, Africa şi Orientul Mijlociu, face parte din grupul media Shorts International Ltd, care include Shorts HD, cu difuzare în SUA. Programul "100 Films by Her" va rula în decursul lunii noiembrie, la Shorts TV şi  Shorts HD. 
Detalii: facebook

 


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: 100 films by her, ana maria moldovan, boxed in, ilinca neagu, scurtmetraj romanesc, shorts tv

Opinii: