REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Box”, de Florin Șerban, în competiția oficială a Toronto IFF


     Filmul Box, în regia lui Florin Șerban, este selectat în competitiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Toronto și în programul BFI London Film Festival, în cadrul selecției Films in Love.

     Prima proiecție publică a filmului la Toronto va avea loc pe 13 septembrie, iar la BFI London Film Festival, pe 16 octombrie. În țară, Box va intra în cinematografe pe 30 octombrie 2015.
     În rolurile principale sunt Rafael Florea și Hilda Peter (Katalin Varga), scenariul și regia îi aparțin lui Florin Șerban (Eu când vreau să fluier, fluier), iar producător este Fantascope Films. Marius Panduru este directorul de imagine al filmului. Match Factory este agentul internațional al filmului, iar de distribuția în România se ocupă Earlybird.
     Box, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Florin Șerban, este o poveste de dragoste între Rafael (Rafael Florea) și Cristina (Hilda Peter). În ciuda diferenței de vârstă dintre cei doi, ei au în comun aceeași nevoie disperată de afirmare. De-a lungul filmului, fiecare învață în felul său lecția maturizării și a compromisului.
     Ca și pentru filmul Eu când vreau să fluier, fluier, Florin Șerban a lucrat la Box și cu actori neprofesioniști (toți cei care au legătură cu viața lui Rafael sunt din lumea boxului) și profesioniști (cei care fac parte din viața personajului Cristina). De altfel, pe Rafael, care face box încă din copilărie, regizorul îl cunoștea de la școala de actorie înființată de el.
     Hilda Peter este actriță de teatru, a lucrat o perioadă la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, apoi pe scena Teatrului Orkeny din Budapesta și mai apoi s-a stabilit la Londra. A debutat în cinematografie cu rolul principal din Katalin Varga, film care a primit Ursul de Argint la Berlin (2009).
     Box a fost distins de curand cu premiul FIPRESCI, în cadrul Festivalului International de Film de la Karlovy Vary.
     Detalii: Facebook
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: box film, florin serban, hilda peter, katalin varga, rafael florea box, toronto international film festival 2015

Opinii: