REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBIFF sărbătorește 15 ani printr-o ediție specială


     Festivalul Internațional de Film București sărbătorește 15 ani de existență în 2019, printr-o ediție specială care va avea loc între 24 și 30 iunie.
     Competiția internațională propune opt filme foarte noi și îndrăznețe, prezente în mari festivaluri și realizate de cineaști extrem de apreciați – unii consacrați, alții la început de drum. Ele vor fi evaluate de un juriu internațional format din cinci personalități din lumea cinematografiei. Premiile vor fi asigurate de către Institutul Cultural Român (ICR).
     În secțiunea Panorama, care cuprinde de asemenea galele de deschidere și de închidere, vor fi programate câteva dintre cele mai premiate și discutate filme din ultimul an.
     Secțiunea Focus va fi dedicată în acest an cinematografiei franceze și este inclusă în Sezonul Cultural România – Franța 2019. Un cunoscut cineast francez va fi prezent la București pentru a discuta cu publicul român despre câteva dintre filmele sale.
     Începând cu această ediție, BIFF va omagia și câte un important cineast român, care va alege trei filme pentru a le prezenta spectatorilor și va susține de asemenea un masterclass.
     Programatorii Bucharest International Film Festival (BIFF) sunt Sylvain Azou, fost director artistic al secțiunii Venice Days din cadrul Festivalului de la Veneția, și criticul de film Ionuț Mareș.
     Cea de-a 15-a ediție a BIFF va avea loc între 24 și 30 iunie la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco și Grădina cu Filme – Cinema & More a Creart din București.
     Printre invitații speciali de la edițiile precedente se numără Vanessa Redgrave,  Jerzy Skolimowski, Andrei Koncealovski, Amos Gitai, Manoel de Oliveira, Danis Tanovic sau Rutger Hauer.
     Festivalul este organizat de Fundația Charta, în cadrul Sezonului România-Franța 2019.
     Parteneri ai festivalului sunt Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei (CNC), Institutul Cultural Român (ICR), Uniunea Cineaștilor din România (UCIN).
     Detalii: www.biff.ro // BIFF FB
(18.04.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: biff 2019, bucharest international film festival, ionut mares, sezonul cultural romania franta 2019, sylvain azou

Opinii: