REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



BIFF 2016 s-a deschis luni seară la Cinema Elvira Popescu


     Luni seară, în prezența unui numeros public a început a 12-a ediție a Festivalului International de Film București, cu premiera filmului Soy Nero (regia Rafi Pitts), la Cinema Elvira Popescu de la Institutul Francez.
     Înainte de proiecția filmului, pe scenă au urcat organizatorii și invitații festivalului. Dana Dimitriu, directoarea BIFF, și Sylvain Auzou, directorul artistic, au prezentat această nouă ediție și selecția filmelor din 2016. Ulterior, au mai vorbit Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Francez din București, și Virgil Ștefan Nițulesc, directorul Muzeului Național al Țăranului Român, care a adus în discuție complicata situație a sălilor de cinema din România.
     De asemenea, regizorul iranian Rafi Pitts și-a prezentat filmul Soy Nero, la care a colaborat cu scenaristul Răzvan Rădulescu. Filmul mai rulează joi, 21 aprilie, ora 18.00, la Sala MȚR, fiind urmat de o discuție cu publicul la finalul proiecției.
     BIFF se desfășoară în perioada 18-24 aprilie 2016, la Cinema Elvira Popescu și Muzeul Țăranului Român din București, aducând publicului o serie de filme premiate la festivaluri internaționale.
     Detalii: Program


Galerie Foto

Cuvinte cheie: biff 2016, cinema elvira popescu, rafi pitts, răzvan rădulescu, soy nero film

Opinii: