REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBienala de Film Bucureşti, ediţia I, 21-24 mai 2015


Bucharest Film Biennale 1(21 -24 mai 2015), generată de Pavilion - journal for politics & culture, este un  proiect unic în zona de film, din punct de vedere al conceptului şi selecţiei, dar şi al modului de proiecţie.


     Directorul Bienalei şi curatorul acestei prime ediţii este criticul de film Andrei Rus, care a anunţat, la conferinţa de presă organizată la Pavilion, conceptul acestui nou eveniment. Au fost prezenţi Răzvan Ion şi Eugen Rădescu, membrii fondatori Pavilion, care organizează, de mai mulţi ani, Bienala Internaţională de Artă Contemporană Bucureşti. 
Bienala de Film Bucureşti este o organizaţie destinată să prezinte cele mai bune şi mai promiţătoare filme româneşti şi internaţionale într-o manieră nouă, cu o experienţă de vizionare specială, în diverse locuri alternative din oraş. Având loc la fiecare doi ani, în locaţii diferite, răspândite prin Bucureşti, Bienala propune un dialog cu oraşul, publicul, oamenii interesaţi de film ca formă de artă şi artiştii. 
Tema selecţiei din 2015 este filmul-jurnal. 
Mai mulţi cineaşti sunt implicaţi în proiect: Sorin Botoşăneanu, Arantxa Etcheverria, Andrei Ujică, Corneliu Porumboiu, Jean-Pierre Rehm, Bettina Steinbrügge şi Gerwin Tamsmas. 
Bucharest Film Biennale este un proiect al organizaţiei non-profit PAVILION, fondată în 1999, dedicată descoperirii şi dezvoltării artiştilor şi a publicului.
Detalii: bienaladefilm.ro / facebook

 
imagine: Nicolae Cara

 

Cuvinte cheie: andrei rus, andrei ujica, bienala de film bucuresti 2015, bucharest film biennale, corneliu porumboiu, pavilion

Opinii: