REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBIEFF a deschis procesul de înscrieri pentru ediția a șaptea


     Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF caută cele mai îndrăznețe şi inovatoare experimente vizuale românești pentru includerea lor în programul celei de-a șaptea ediții.
     Termenul limită de înscriere este 21 august 2016.
     În funcție de decizia comisiei de selecție, filmele românești selectate vor fi incluse fie în Competiția Internațională, fie în Panorama Românească. Selecția în cadrul BIEFF oferă în mod particular posibilitatea ca filmul să fie vizionat de curatori și selecționeri de top din zona cinematografului de avangardă internațional.
     Pentru  a fi eligibil, filmul trebuie să fi fost produs în ultimii 3 ani și să nu depășească 40 de minute. La înscriere, realizatorii vor trimite scurtmetrajul fie printr-un link privat de Vimeo și parola pentru vizionare, fie ca link de descărcare (ex.: wetransfer.com), pe adresa programming@bieff.ro, în format .mp4/.mov, în vederea preselecţiei.
     De asemenea, participanții trebuie să trimită, pe adresa de mail programming@bieff.ro, următoarele materiale: fişa filmului (date de contact, synopsis, echipa filmului, distribuţie, detalii tehnice, intenție regizorală, cronici, menţionarea participării la alte festivaluri şi premiile obţinute, dacă este cazul), imagini din film și bio-filmografia regizorului.
     Creat sub patronajul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București (UNATC) şi al Universității Naționale de Arte București (UNArte), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF este un eveniment necomercial cu orientare educaţională, dedicat experimentului în cinema și arta vizuală. BIEFF susține creaţiile inovatoare, atât la nivel conceptual și tematic, cât și formal sau stilistic, și artiştii cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane, care în același timp explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic.
     Detalii: Bieff.ro
(26.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bieff 2017, bucharest international experimental film festival, festival de film experimental bucuresti, festival de film romanesc, inscrieri scurtmetraj

Opinii: