REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBarna Nemethi regizează videoclipul trupei byron ”În infern”


     Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, trupa byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride. Videoclipul piesei a fost regizat de Barna Nemethi și surprinde dansatorii Cezara Pretendeanu si George Plesca într-o coregrafie ce simbolizează lupta noastră zilnică cu anxietățile și frământările și ilustrează echilibrul fragil al fiecăruia dintre noi.
     Dan Byron, solistul trupei byron, a declarat că „generația părinților mei credea că dacă mergi la terapie ești nebun. Știu că sunt mulți din generația mea care o cred încă, asta în timp ce suntem cu toții expuși unor factori nu foarte prietenoși cu echilibrul mental și în timp ce ne ambiționăm prostește să demonstrăm tuturor că viețile noastre sunt al naibii de dezirabile. Comunicăm mai mult decât am făcut-o vreodată, dar comunicarea noastră a devenit mai degrabă un soi de autoreclamă, o proiecție a unui personaj care ne închipuim că ar putea fi apreciată de ceilalți. Sunt discuții pe care nu le purtăm niciodată, iar dacă unii mai curajoși decât noi încearcă să o facă ne străduim de cele mai multe ori să schimbăm subiectul, alintându-ne că suntem prea obosiți pentru ceva atât de adânc. Suntem cu toții într-un infern care arată frumos la suprafață, mințindu-ne că subsolul e total ignorabil în timp ce facem următorul selfie zâmbind către obiectiv.”
     Barna Nemethi, regizor, scriitor și fotograf, a ales dansul pentru a explora tema piesei În infern. El consideră că dansul unui cuplu dezvăluie niște contraste adesea regăsite în complexitatea emoțiilor umane: tensiune, jocul între euforie și disperare, între libertate și restricție.
     Barna Nemethi, regizorul videoclipului În infern, a declarat că „provocarea propusa de piesă este lungimea și structura neobișnuită a ei. Ne-am propus o mișcare circulară, fluidă și încetinită, care învârte spectatorul într-o călătorie până la punctul culminant, un fel de cădere, ridicare, ieșire în infern. Nicolae Anghel, responsabil pentru cinematografie, împreună cu echipa de la StaySharp, au reușit să ajute la o realizare excelentă. Cezara si George au fost minunați și o mare parte din reușita clipului se datorează prestației lor”.
     Videoclipul este produs de Stay Sharp Film. Pe 18 noiembrie, la Arenele Romane, byron va sustine concertul de lansare al noului album Efemeride. Invitații speciali ai concertului vor fi Dora Gaitanovici și Pinholes. Biletele pentru eveniment sunt disponibile pe byron.iabilet.ro.
Detalii: https://facebook.com/byronmusic


 
 
(17.11.2023)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: barna nemethi, ramai cu mine serial hbo, trupa byron

Opinii: