REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBalkan Love, tema ediției din 2017 a Divan Film Festival


     Divan Film Festival, unicul festival din România dedicat filmului și artei culinare balcanice, revine anul acesta cu cea de-a VIII-a ediție, care va avea loc în perioada 18 – 26 august, la Craiova și Port Cultural Cetate din județul Dolj.
     Dacă ediția trecută a avut în centrul atenției poveștile urbane din Balcani, tema Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară de anul acesta este dragostea. Departe de stereotipurile impuse de orice love story american, amorul balcanic este rareori atins de monotonia perfecțiunii, iar cineaștii acestui colț european sunt recunoscuți pentru modul inedit în care abordează această temă. Poezie, gesturi măreţe, căutări, melodramă, basm, toate își găsesc locul în filmele selectate pentru această ediție de către noul director artistic al Divan Film Festival, Cătălin Olaru, și Massimiliano Narduli, responsabil de secțiunea de scurtmetraje.
     „Când zici Balcani, te gândești automat la război și moarte, la familii dezrădăcinate și plâns cu sughițuri. Anul acesta, Divan Film Festival își propune să demonstreze că, în Balcani, lumea se mai și iubește, nu doar se sfârtecă și se dușmănește. Am ales să omagiem dragostea cu filme noi, majoritatea urmând a fi proiectate în premieră națională.”, spune Cătălin Olaru.
     „Tot ce am nevoie este dragoste, tot ce ne trebuie este iubire. Balkan Love este mai mult decât o temă sau numele acestei ediții, Balkan Love este o stare de spirit.”, spune Massimiliano Narduli, selecționer Divan Film Festival.
Divan Film Festival va avea loc în perioada 18 – 20 august în Craiova (la Cinema Inspire din Mercur Center și în Centrul Vechi), iar în perioada 21 – 26 august în Portul Cultural Cetate. Intrarea este liberă la toate proiecțiile și concertele Divan Film Festival.
     În timpul desfășurării festivalului, camparea este gratuită în Portul Cultural Cetate, îar înscrierile se pot face pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.
     Divan Film Festival este un eveniment anual organizat de Fundația pentru Poezie „Mircea Dinescu”. 
(04.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: balkan love, catalin olaru, divan film festival 2017, massimiliano nardulli

Opinii: