REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Bacalaureat”, lansat în cinematografele din Republica Cehă


     Bacalaureat (regia Cristian Mungiu) va fi lansat în cinematografele din Republica Cehă pe 13 aprilie 2017, distribuitor fiind Aerofilms.
     Romeo Aldea, medic într-un oraș mic din Transilvania, depune toate eforturile pentru ca fiica sa, Eliza, să fie acceptată la o universitate britanică. Pentru îndeplinirea condițiilor de acceptare, îi lipsește doar un mic pas, care nu ar trebui să îi pună probleme: să ia bacalaureatul. Totul se complică în momentul în care, în drum spre școală, Eliza este agresată. Cu toate că nu i se întâmplă nimic extrem de grav, năpădit de teama că fiica lui ar putea eșua la examen și că diploma de bacalaureat nu va fi trimisă la timp, tatăl fetei începe să acționeze uitând, totuși, că în acest mod încalcă toate principiile pe care i le-a insuflat fiicei lui.
     Filmul rula și în cadrul secțiunii Best of a celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional Zilele Filmului European, care se va desfășura la Praga, în perioada 6-13 aprilie 2017. Proiecția va avea loc marți, 11 aprilie 2017, de la ora 20:00, Praga, Republica Cehă.
     Detalii: ICR
(04.04.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian titieni, bacalaureat film, cristian mungiu, graduation film, institutul cultural roman praga

Opinii: