REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



B-IFF 2017 anunță filmele din competiție


     Ediția din 2017 a Festivalului Internațional de Film de la București prezintă două programe competiționale – lungmetraj internațional și scurtmetraje românești, și alte secțiuni paralele, cum ar fi Focus Coreea sau proiecții speciale.
     Cele 6 lungmetraje intrate în competiție sunt producții internaționale din țări precum Franța, Senegal, Japonia, Argentina, Brazilia, și Rusia.
     Selecția competiției internaționale de lungmetraj a fost făcută de Sylvain Auzou și cuprinde șase filme: Before We Vanish (Japonia, Kiyoshi Kurosawa), Balloons (Argentina, Mariano Gonzalez), Closeness (Rusia, regia Kantemir Balagov), Gabriel and the Mountain (Brazilia-Franța, regia Fellipe Barbosa), Strange Birds (Franța, regia Elise Girard) și Wulu (Franța-Senegal, regia Daouda Coulibaly)
     Toate cele 6 filme din competiție pot fi văzute în premieră și în reluare la Cinema Elvira Popescu și Cinema Muzeul Țăranului.
     Competiția de scurtmetraje BIFF 2017 prezintă opt scurtmetraje românești, programate în două calupuri, care vor putea fi văzute joi, 29 iunie, de la ora 19 și sîmbătă, 1 iulie, de la ora 19.30 la Cinema Muzeul Țăranului și în reluare duminică, 2 iulie, de la ora 15.30.
     Seria de proiecții de scurtmetraje românești este completată cu două filme de lungmetraj: Dublu (regia Catrinel Dănăiață) și Ana, mon amour (regia  Călin Peter Netzer).
     Detalii: www.b-iff.ro // facebook
(23.06.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: biff 2017, festival de film bucuresti, scurtmetraje romanesti, scurtmetraje romanesti biff 2017

Opinii: