REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAvanpremieră simbolică, online a Festivalului One World Romania, ediția a 13-a


     Vineri, 20 martie, în seara în care ar fi trebuit să aibă loc deschiderea celei de-a 13-a ediții a Festivalului One World Romania, publicul va putea participa online la un eveniment adaptat situației extraordinare pe care o trăim.
     „Ne-am gândit că o avanpremieră simbolică și virtuală, în ziua în care ar fi trebuit să înceapă cea de-a 13-a ediție One World Romania, ne-ar ajuta pe toți să ne simțim un pic mai optimiști și mai apropiați unii de alții. Așadar, vă invităm vineri, 20 martie, la ora 19:30, pe pagina de Facebook a festivalului, să fiți alături de câțiva membri ai echipei OWR care vă vor dezvălui mai multe despre această ediție, despre ce planuri avem și cum ne putem adapta vremurilor. În spatele acestei ediții amânate se află câteva zeci de oameni, dintre care unii lucrează de câteva luni bune de zile la pregătirea festivalului. Iar ca noi sunt sute și probabil mii de alți artiști, tehnicieni, organizatori și activiști ale căror evenimente s-au văzut anulate sau înghețate. Astăzi ne gândim la ei și la zecile de mii de oameni cărora le erau destinate aceste acțiuni din sectorul cultural independent”, spun organizatorii.
     Conversația va fi urmată de o vizionare online a filmului Curtea din spate (Backyard, 1984), scurtmetrajul de absolvire al lui Ross McElwee, căruia festivalul îi dedică o retrospectivă. Cineastul începe în acest film să se folosească de aspecte „autobiografice” pentru a spune - cu un pronunțat simț al umorului - o poveste ce nu se rezumă doar la el: o poveste despre masculinitatea bărbaților albi, despre o istorie socială comună traumatică, despre probleme rasiale persistente. Filmul va putea fi vizionat o singură dată, dar va rula și în cadru ediției reprogramate.
     Detalii: www.festival-oneworld.ro
(19.03.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: avanpremiera online, curtea din spate film, festival de film documentar bucuresti, festival one world romania, ross mcelwee

Opinii: