REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Atelier de film pentru adolescenți, la Blaj


     18 tineri între 14-18 ani și 2 artiști video coordonatori, Effie Weiss și Amir Borenstein, sunt așteptați la Blaj, între 4-10 septembrie 2017, pentru a crea povești despre ei, despre oraș, despre locuire, întâlnire și identitate.
     Atelierul de la Blaj este un proiect de artă video pentru adolescenții curioși să întâlnească oameni noi și să învețe cum să privească lumea printr-un aparat de filmat și să construiască povești, de la scenariu până la montaj.
     Atelierul de film este deschis pentru 18 participanți, cu vârste cuprinse între 14-18 ani, care se află la primul lor film sau care deja au făcut film. Vor fi realizate, în echipe sau individual, între 5-9 scurtmetraje, cu durate cuprinse între 1-5 minute. Se pot înscrie elevi din orice oraș din România, până pe data de 20 august, completând formularul.
     Effi Weiss (născută în Israel, 1971) și Amir Borenstein (născut în Israel, 1969) sunt un duo artistic care lucrează împreună din 1999. Ca artiști vizuali, lucrările lor trec de la video, la performance la proiecte participative pe care le expun în muzee, centre de artă contemporană sau festivaluri. În calitate de traineri, au susținut până acum 25 de ateliere video, dintre care o treime în România, având ca participanți studenți la fotografie sau arte (UAP București, 2007; Astra Film Sibiu 2007; UBB Cluj, 2007; Academia de Artă Timișoara 2007; UAP, București 2009), dar și copii în situații de risc, în atelierele organizate în colaborare cu UNICEF. Pentru Signis România, Effie Weiss a susținut un atelier video organizat la Oradea în 2007, iar Amir Borenstein un atelier organizat în penitenciarul Rahova, în vara anului 2009. Ultimul atelier cu copii coordonat de Effie și Amir a fost în Sudan, în 2015, organizator fiind UNICEF.
     Proiectul este organizat de Asociația Signis România și Primăria Blaj, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Fundația Renovabis, în colaborare cu Liceul teologic greco-catolic Sfântul Vasile, Blaj și cu Colegiul Inochentie Micu Clain, Blaj.
(04.08.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: afcn, asociatia signis romania, atelier de film pentru adolescenti, aterlier film blaj, primaria blaj

Opinii: