REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAstra Film Sibiu: înscrieri la atelierul „Primul meu film”


     Astra Film Sibiu a deschis sesiunea de înscrieri pentru atelierul de film documentar pentru liceeni, „Primul meu film”.
     Workshop-ul, care va avea loc la Sibiu, între 1 și 10 septembrie 2017, a fost încă de la prima ediție un succes, iar de-a lungul anilor a devenit extrem de popular în rândul liceenilor, toate filmele realizate până în prezent în cadrul atelierelor fiind proiectate la Astra Film Festival.
     Primele ateliere de film au fost inițiate de Astra Film încă din 1997 împreună cu Michael York, de la Oxford University și regizori și producători BBC. „Primul meu film” continuă astfel o idee pe care Astra Film a implementat-o în premieră la Sibiu, cu mulți ani în urmă.
     Organizat pentru al patrulea an consecutiv la Sibiu, de Astra Film în colaborare cu Asociația Vira, atelierul de film documentar este dedicat exclusiv liceenilor sibieni, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, pasionați de cinema și care își doresc să trăiască experiența profesioniștilor din spatele camerei de filmat.
     Pe parcursul atelierului, participanții vor trece efectiv prin toate etapele de producție și vor face propriul lor film. Finalitatea atelierului constă în expunerea filmelor pe marile ecrane ale Festivalului internațional de film de la Sibiu, Astra Film Festival, ce va avea loc între 16 și 22 octombrie 2017.
     Formularul de aplicare este disponibil pe site-ul www.astrafilm.ro, iar termenul limită pentru înscrieri este 1 iunie 2017. Doisprezece finaliști vor fi selectați după încheierea înscrierilor și vor participa între 1 și 10 septembrie 2017 la atelier.
 
(08.05.2017)

Cuvinte cheie: asociatia vira, astra film sibiu 2017, atelier primul meu film documentar sibiu, educatie cinematografica liceeni

Opinii: