REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAstăzi se deschide Bucharest International Dance Film Festival 2016


     Cea de-a doua ediție a celui mai antrenant eveniment cinematografic al toamnei, Bucharest International Dance Film Festival debutează astăzi în capitală.
     Evenimentul se desfășoară până pe 13 noiembrie 2016 și propune publicului un program intensiv: scurtmetraje de dans, documentare celebre, prezentări și conferințe ale artiștilor invitați, precum și o expoziție de artă digitală.
     Gazdele BIDFF 2016 sunt Centrul Național al Dansului, Universitatea Națională de Muzică, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, Galeria Galateca și Club Control.
     Coregrafi, regizori de film și artiști vizuali se numără printre invitații celei de-a doua ediții BIDFF. Competiția oficială va fi jurizată de trei personalități din domeniul coregrafic și vizual: Chris Haring, Claudia Hart și T.M. Rivers.
     Festivalul debutează astăzi cu Intermedia Body, conferința despre inovație și noile tehnologii în dans, coordonată de Mihaela Kavdanska. Evenimentul are loc la Universitatea Națională de Muzică din București - Sala Auditorium, între orele 12:00 și 16:00, fiind co-organizat de Platforma Avmotional și Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia al UNMB.
     Bucharest International Dance Film Festival propune și expoziția internațională Corpul Digital - care cuprinde lucrări de artă digitală despre felul în care corpul se adaptează la era haosului informațional. Vernisajul va avea loc miercuri, 9 noiembrie, de la ora 19:00 la Galeria Galateca. Expoziția va fi deschisă publicului pe întreaga durată a festivalului.
     Detalii: www.bidff.ro // facebook
(09.11.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bidff 2016, bucharest international film festival 2016, festival de film de dans

Opinii: