REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmASR Prințul de Wales a marcat 30 de ani de la Revoluție la sediul ICR din Londra


     Alteța Sa Regală Prințul de Wales a deschis, alături de Dan Mihalache, Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, expoziția de fotografie „Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989”, organizată de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Ambasada României și Agenția Națională de Presă AGERPRES.
     Evenimentul a continuat cu proiecția filmului documentar După revoluție, martor al societății românești imediat după căderea regimului comunist, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Laurențiu Calciu și producătorul Rupert Wolfe Murray.
     Cu această ocazie, Magda Stroe, coordonatorul activității ICR Londra, i-a prezentat ASR Prințul de Wales pe artiștii români care vizitează școli din Marea Britanie în cadrul proiectului educațional „Legacies of Courage / Moșteniri ale Curajului”, dedicat Revoluției Române. La eveniment au participat membri ai comunității românești din Londra, fotoreporterul AGERPRES Sorin Lupșa, unul dintre autorii imaginilor expuse, precum și parteneri britanici ai Institutului Cultural Român și ai Ambasadei României.
     Detalii: www.icr-london.co.uk
(13.12.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dupa revolutie film, icr londra, institutul cultural roman, printul charles, revolutia romana 1989

Opinii: