REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Șase filme românești în competiție la Sarajevo Film Festival 2015


Programul din acest an al festivalului (14-22 august) are multe filme românești la toate secțiunile competiționale.

Despre tinerii cineaști înscriși în Sarajevo Talent Campus am scris deja.
     Organizatorii au primit 350 de aplicații pentru Competiția  de scurtmetraje. Au rămas în concurs și două scurtmetraje românești: Ramona, de Andrei Crețulescu, care a primit Premiul Canal + la Cannes, în cadrul secțiunii Semaine de la Critique, și O faptă bună / A Random Act of Kindness, de Andrei Gruzsniczki, care are premiera internațională la Sarajevo.
     În competiția pentru documentare sunt două producții românești: Chuck Norris versus Communism, de Ilinca Călugăreanu, și premiatul Toto și surorile lui, de Alexander Nanau. 
     Pentru secțiunea lungmetraj de ficțiune, selecționerii au avut de ales dintre 196 de pelicule, venite din 20 de țări. Printre ele, șase prezentate anul acesta la Cannes. Una dintre acestea este Comoara lui Corneliu Porumboiu, premiată în cadrul secțiunii Un Certain Regard.
Debutul în lungmetraj al lui Andrei Cohn, Acasă la tata/ Back Home, este și el în competiție și are premiera internațională în festival.
Detalii: www.sff.ba


Galerie Foto

Cuvinte cheie: acasa la tata film, chuck norris vs communism, comoara film, o fapta buna scurtmetraj, ramona film, sarajevo film festival 2015, toto si surorile lui film

Opinii: