REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAnim’est 2018: „Marnie’s World”, proiecție caritabilă pentru Asociația Dăruiește Viață


     Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est vine în sprijinul Asociației Dăruiește Viață cu o proiecție caritabilă – Marnie’s World, duminică, 30 septembrie, de la ora 18.00, la Cinema Elvire Popesco. Toate încasările adunate din vânzarea biletelor vor fi donate pentru proiectul de construire a Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.
     O adaptare după celebrul basm al Fraților Grimm, „Muzicanții din Bremen”, potrivită pentru toate vârstele, Marnie’s World este cel mai recent film de animație în regia lui Christoph Lauenstein și Wolfgang Lauenstein, care dețin în palmares un Premiu Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație (Balance, 1989). Biletele la proiecție, în valoare de 10 lei, pot fi achiziționate online, pe Eventbook.ro, și vor fi disponibile și în cinema.  
     Conform datelor comunicate de Dăruiește Viață, turnarea fundației primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din țară a început în luna iunie a acestui an, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București. Până în momentul de față, peste 150.000 de donatori, persoane fizice și companii, s-au alăturat proiectului, devenind fondatori ai Spitalului.
     Echipa festivalului Anim’est crede cu tărie că filmul poate deveni un bun prilej pentru susținerea unei cauze umanitare și că publicul cinefil se poate transforma în public donator al unui spital menit să ofere mai multe șanse la viață copiilor bolnavi de cancer din România.
     Reprezentanții Asociației Dăruiește Viață vor fi prezenți duminică pentru a oferi publicului mai multe informații despre proiect. Spectatorii care vor dori să doneze în nume propriu vor avea posibilitatea să o facă direct la eveniment. De asemenea, Dăruiește Viață oferă și posibilitatea donațiilor online pe www.bursadefericire.ro  și prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL (donații de 4 euro/lună).
     Detalii: Dăruiește Viață // Animest
(27.09.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: animest, daruieste viata, festival de scurtmetraje tirgu-mures, marnie's world film, spitalul de oncologie si radioterapie pediatrica

Opinii: