REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAnim’est 2018: Making of ”Splendida moarte accident”, de Sergiu Negulici


     Ediția din 2018 a Festivalului Anim’est a avut o consistentă secțiune de making of, în care au fost invitați trei animatori români: Sergiu Negulici, Serghei Chiviriga, Paul Mureșan. Toți au o legătură îndelungată cu Anim’est, unde au venit ca voluntari, cursanți, traineri, competitori, iar filmele lor au acum palmares internațional. Festivalul a fost, mult timp, singura școală de animație după 1990.
     Sergiu Negulici a fost trainer la mai multe ediții Worksheep, a condus echipa de animatori români care a lucrat pentru Muntele magic, regizat de Anca Damian, cu care colaborează acum la Marona, producție care va avea premiera în 2019.
     Splendida moarte accident este primul scurtmetraj pe care l-a scris și regizat. Sergiu Negulici a venit la festival, împreună cu co-scenarista și animatoarea Ioana Nicoară, să povestească toate etapele de realizare a animației sale.
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: animest 2018, making of splendida moarte accident, sergiu negulici, splendida moarte accident film

Opinii: